S teoretičnim delom lovskega izpita je 25 pripravnikov iz 9 lovskih družin, ter 1 pripravnica iz LPN Pohorje pričelo 04.02.2023.

Vsa predavanja so bila razdeljena na 19 različnih tem, ki so bila razporejena na 11 sobot, skozi obdobje 3 mesecev, ko so pripravniki obiskovali sam tečaj.

Prisotnost na tečaju je bila dokaj dobra, v povprečju 92 %, kar 15 pripravnikov pa bilo prisotnih na prav vseh predavanjih.

Po vsakemu predavanju je čez 6 dni sledil izpit, ki je bil naslednji petek po sobotnem predavanju. Izpite so opravljali pripravniki tako ustno kot pisno, dosegli so povprečno oceno opravljenih izpitov 4,0, skupno pa so odličen uspeh glede na opravljene posamezne izpite doseglo 6 pripravnikov, in sicer so odličnjaki:

Primož Lesjak iz LD Muta in Brane Franc Uršej iz LD Golavabuka, ki sta dosegla pri vseh predmetih oceno pet in imata tudi povp. oceno 5, drugi odličnjaki pa so še Martin Vrabič iz LD Koprivna Topla s povp. oceno 4,8, Kraker Miroslav iz LD SG povp. ocena 4,7, Kemperl Sonja iz LD Dravograd povp. ocena 4,7 in pa Andreja Rutnik iz LD SG povp. ocena 4,6.

Urška