LD Prežihovo

LD Prežihovo

Lovska družina Prežihovo gospodari na območju od Uršlje gore na eni, do reke Meže na drugi strani, na skupno 3.470 ha površine (lovna površina pa znaša 3.146 ha).

Gospodarimo na sredogorskem lovišču, kjer je najštevilčnejša srnjad, ki je prisotna na celotnem lovišču. Imamo tudi dva področja, kjer se nahajajo gamsi, in sicer na Uršlji gori in na Koroškem Selovcu. Na Uršlji gori je prisoten tudi muflon, ki je bil pred leti naseljen na to širše območje. Občasno v lovišču opazimo tudi prisotnost divjih prašičev in jelenjadi, tu gre za prehodno divjad.

Pri mali divjadi imamo v lovišču prisotno lisico, jazbeca, kuni belico in zlatico, poljskega zajca, raco mlakarico, šoje in sive vrane. Bilo je opaziti tudi znake prisotnosti rakunastega psa in tudi šakala.

NOVICE

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

OBVESTILA

Celotno območje naše Lovske družine Prežihovo je razdeljeno na šest revirjev – Navrški vrh, Preški vrh, Podgora, Uršlja gora, Brdinje in Koroški Selovec.  

Zadnja leta je število članov v LD konstantno, nekje od 50 do 60 članov, saj se nam vsako leto pridruži nekaj novih članov, nekaj pa jih skozi leta na žalost tudi izgubimo.

V Lovski družini Prežihovo se ponašamo z dvema lovskima kočama, in sicer prvo zgrajena Lovska koča Ošven, in nato še Lovski dom Kogovsko. Tam imamo postavljeno tudi nadstrešnico, ki nam služi za poletna druženja lovcev, ter običajno tudi za tradicionalno druženje z okoliškimi kmeti in posestniki, ki ga združimo z lovsko mašo.

Načrt ravnanja za izvajanje biovarnostnih ukrepov za preprečevanje in zgodnje odkrivanje afriške prašičje kuge pri divjih prašičih

 

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.