LD Mislinja

Osnovi podatki LD Mislinja

 Naziv društva:   Lovska družina Mislinja

Naslov:   Završe 49a, 2382 Mislinja

Davčna številka:   15936171

Matična številka:   5080991

TRR:   SI56 0247 0001 7477 681

Leto ustanovitve:   1954

Število članov v letu 2020:   58

Skupna površina lovišča:   3.266 ha

Spletna stran:   http://www.ld-mislinja.si/

NOVICE

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

LD Mislinja

LD Mislinja, ki trenutno šteje 58 članov, je bila ustanovljena 1954. Istega leta je dobila v upravljanje lovišče, ki celotno leži na območju občine Mislinja. Za to lovišče ji je leta 2009 bila dodeljena koncesija za naslednjih 20 let. Glede na karakteristike območja se lovišče uvršča v srednje gorska lovišča. Najnižja točka lovišča je 490 m, najvišja pa 1135m. Skupna površina lovišča je 3266 hektarjev.

Najštevilnejša divjad je srnjad, katere letni odvzem iz lovišča dosega število 120 osebkov. Razen srnjadi se od visoke divjadi v lovišču pojavljajo še jelenjad, gams in divji prašič. Od male divjadi so prisotni zajci, jazbeci, lisice, sive vrane, šoje, kune, srake, race mlakarice…

Lovska družina Mislinja razpolaga z Lovskim domom v Završah, ki je priljubljena točka srečanj lovcev in krajanov. Člani LD se ljubiteljsko ukvarjajo še z lovskim strelstvom, kjer v regijskih tekmovanjih dosegajo vidne rezultate. Imamo tudi nekaj uspešnih vodnikov psov, ki so aktivni v Koroški kinološki zvezi.

 

Lovski dom Završe

Lovski dom je priljubljen kraj zbiranja lovcev in krajanov. Nahaja se v Završah na nadmorski višini 800 m. Z njega se odpira lep razgled na celotne Završe in naprej do Savinskih in  amniških Alp. Mimo njega pelje planinska – šaleška transverzala ter planinska pot iz Mislinje. Dostopen je tudi po lepi asfaltni cesti, ki vas iz Zg. Doliča pripelje neposredno do doma. Razen lovcem, ki z njim gospodarimo, je dom namenjen tudi okoliškim prebivalcem in ostalim popotnikom, ki jih korak zanese v ta lep vendar nekoliko odmaknjen predel naše občine. Dom nudi prijeten prostor za počitek in osvežitev. Oskrbnik doma je Šertel Tone, ki s svojo sopotnico Bebo, lepo skrbi za urejenost doma in okolice. Dom je odprt preko vikenda, pa tudi večino ostalih dni v tednu. S svojim lovsko obarvanim ambientom dom nudi prijeten prostor za naključna ali organizirana druženja in srečanja. Ljudje iz bližnje in daljne okolice v njem radi najamejo prostor za organizacijo družinskih ali drugih praznovanj.

 

 

OBVESTILA

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.