LD Orlica - Vuhred

Lovska družina “Orlica”- Vuhred

Naslov:

Lovska družina “Orlica”- Vuhred

Sv. Anton na Pohorju 38

2365 Vuhred

 Matična številka:  5008018

Davčna številka:   93662106

 E-naslov: lovska.druzina.orlica@gmail.com

 Odgovorna oseba:

Tomaž Pinter, starešina, GSM: 041-642-319 E-naslov: tomaz.pinter12@gmail.com

 

Lovska družina “Orlica”- Vuhred je bila ustanovljena po odcepitvi od lovske družine Zeleni Vrh Vuzenica z odločbo dne, 5.10.1954. Ta datum se šteje za začetek samostojne poti in dela Lovske družine “Orlica” – Vuhred.

 

 

NOVICE

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

V lovsko družino je trenutno včlanjenih 61 članov, od katerih ima en član status lovskega mojstra, 15 lovcev status lovskega čuvaja, 8 članov preglednika divjačine in 11 strelskega sodnika. Lovska družina “Orlica” – Vuhred je ena izmed treh družin Pohorsko – Kobanskega lovsko gojitvenega bazena. Lovišče leži na razgibanem severnem pobočju Pohorja, zavzema naselja Sp. Orlico, Zg. Orlico, Sv. Anton, Sv. Vid in Vuhred, s skupno lovno površino 3.123 ha. Najnižja točka lovišča je reka Drava na 303 m. n. v., najvišja točka pa meja z LPN Pohorje na 847 m. n. v. Značilnost lovišča so osamele kmetije in večji kompleksi gozdnih površin, ki jih obdajajo kmetijska zemljišča z dolgim gozdnim robom.

Glavna lovna divjad sta srnjad in gams. Kazalci kažejo, da je v precejšnem porastu jelenjad, divji prašiči so prehodni. Od male divjadi je v lovišču prisotnih največ lisic, rac in sivih vran, zajcev je le še za vzorec.

 Ponosni so na lepo urejen lovski dom in okolico. Lovski dom je lociran na Sv. Antonu na Pohorju. Dom je bil dvakrat dograjen in danes skupaj meri 290 m2. Namenjen je domačim lovcem in izobraževalnim ter družabnim dejavnostim, ki jih organizira LD.

 Pri lovskem domu je strelišče za glinaste golobe in strelišče za pristrel lovskega orožja.

 Načrt ravnanja za izvajanje biovarnostnih ukrepov za preprečevanje in zgodnje odkrivanje afriške prašičje kuge pri divjih prašičih

 

OBVESTILA

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.