Slovesna podelitev lovskih spričeval in podpis zaprisege slovenskega lovca je potekala 09.07.2022 ob 9h na STRELIŠČU v ŽANČANIH, LD Slovenj Gradec.
Prireditev se je uvodoma pričela z nastopom rogistov LD ZELENI VRH VUZENICA.
Po uvodnem pozdravu sta sledila kratka nagovora predsednika Koroške lovske zveze Janeza Švaba in starešine gostiteljske LD Slovenj Gradec, Dušana Leskovca.
Nato je povezovalka prireditve Urška Dvornik, prebrala poročilo o poteku tečaja za lovski izpit 2022. Sledila je podelitev spričeval vsem mladim lovcem. Vsi mladi lovci so zaprisegli kot slovenski lovci, Zaprisego slovenskega lovca je prebral pred vsemi predsednik razrednega odbora Matjaž Jeznik. Vsi so nato prejeli Zaprisege, ki so jih podpisali skupaj s svojimi starešinami. Vsemu temu je nato sledila podelitev priznanj in nagrad odličnjakom, ter najboljšim strelcem z lanskega tečaja iz Varnega rokovanja z orožjem.
Po končani podelitvi so besedo dobili gosti, spregovorili so Johan Kaiser iz KPL Celovec, g. Pungartnik iz MO Slovenj Gradec ter Dušan Leskovec, predsednik izpitne komisije za lovski izpit pri KLZ.
Za zaključek so zaigrali še enkrat rogisti iz LD Zeleni Vrh Vuzenica.
Mladi lovci, njihovi mentorju in starešine, predavatelji in drugi gosti so se nato ob dobri jedači in pijači nato družno poveselili, in verjamem, da jim bo uspešen zaključek izobraževanja za lovski izpit še dolgo ostal v lepem spominu.

Urška Dvornik

Foto: Franc Rotar